Tarım Makine Parkı Oran Kontrol Sistemiyle İlaçlam

Amasya DSYB olarak Tarım Makine Parkı tesisimizde makine filomuz arasında yer alan X kollu asansör tip ilaçlama makinemiz ile üreticilerimizin işletmelerinde ilaçlama çalışmalarını daha doğa dostu ve daha verimli bir yaklaşım için Oran Kontrol Sistemi entegre edilmiştir.

Smartflow Oran Kontrol Sistemi; traktör hızı ve arazi şartlarını hesaplayarak ilaçlama oranını otomatik ayarlayan bir sistemdir.

Bu sayede %30’a varan oranda ilaç tasarrufu ve mahsül veriminin arttırılması amaçlanmıştır. En doğru miktarda ilaçlama yaparak, fazla ilacın yeraltı sularına ve göletlere ulaşması engellenmiş olur ve dozaj problemine ve ilaç kalıntılarına kesin çözüm sunar. Böylece çevreye en az etkiyi benimsemiş tarım sistemi olan, hassas tarımın temelleri de atılmış olur.

Amacımız bölgemizde talep eden üreticilerimizin arazilerinde, “Tarım 4.0” devrimi prensipleri çerçevesinde ilaçlama yöntemi ile yabancı otları kontrol altına almak ve çeşitli haşerelerin olumsuz etkilerinden kültür bitkilerinin korunmasını sağlamaktır. Bu sayede birim alandan alınan verimin maksimum düzeyde tutulmasını sağlamaktır.

Birliğimiz, bünyesinde oluşturduğu makina parkı ile bölgemizdeki üreticilere hizmet vermeye devam etmektedir. Makina parkımızda 59 adet makina ve ekipman ayrıca 22 farklı ataşman ile faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz.

"Geleceğin İçin Üret Türkiye..."