Amesia Gıda: Balkonum Bahçem Projesi

Amesia Gıda, üreticilerimiz ve tüketicilerimizin temel sebze ihtiyaçlarını kendilerinin karşılayabilmeleri için önceki yıllarda gerçekleştirmiş olduğumuz Amesia satış şubelerinde sebze fidesi satışı ile Balkonum Bahçem çalışmalarına bu yıl tekrar başlamış bulunmaktayız.

Balkonum bahçem projesiyle tüketicilerimizin şehirlerde, bina önlerinde, evlerinin balkonlarında veya üreticilerimizin köylerindeki bahçelerinde domates, patlıcan, biber ve salatalık gibi sebzeleri yetiştirebilmeleri amacıyla Amesia şubelerimizde bahçe toprağı ve fide satışı yapılmaktadır. Ayrıca bu kapsamda sebze yetiştirme broşürü oluşturularak tüketicilerimize sebze yetiştirme bilgisine ulaşım imkanı sağlanmaktadır.

Temel amacımız tüketicilerimizin kendi imkanları dahilinde sebze üretimi yapmalarını sağlamak, kendilerine yetebilmeleri ve yerleşim alanlarında tüketicilerimizin kendi ürettiğini tüketebilmeleridir.

Kentsel nüfusun, taze ve doğal gıdaya erişimini kolaylaştırmak, organik üretimi desteklemek, tarımsal üretim konusunda bilgi ve deneyime sahip olmasını sağlamak, zamanla üretimi benimseyen ailelere ek gelir kaynağı oluşturmak ve üretim fazlalığı sebzelerin Amesia aracılığı ile pazarlanması amaçlarımız arasındadır.

“Geleceğin İçin Üret Türkiye…”