Amasya DSYB Anket Çalışmaları

Birliğimiz, Teknik İşler birimi tarafından 07.04.2023 tarihinde faaliyet alanlarımızı geliştirmek üzere köylerimizde geçmiş yıllarda olduğu gibi üretici anketi çalışması gerçekleştirilmiştir.

Bu kapsamda üreticilerimizin anket cevapları ve sorunları incelenmiş olup sorumlu birimlerimiz tarafından cevaplanmaya başlanılmıştır.

Anket çalışmamız, 237 farklı köyde 1738 üreticimiz ile yapılmıştır. Gerçekleştirilen ankette, üreticilerimizin işletmelerinde yem hammaddesi kaynakları, birliğimiz ile iletişim, bilgi paylaşımı, süt verimi, hayvan sayısı, suni tohumlama uygulamalarındaki memnuniyet, Tarım Makine Parkı hizmetleri, süt ölçüm formu, rasyon gibi metotların kullanımı ve diğer konularda sorular bulunmakta olup ayrıca üreticilerimizin kendilerini özgürce ifade edebilecekleri bir talep öneri kısmına da yer verilmiştir.

Anket sonuçlarımız doğrultusunda Teknik İşler Şube’miz hazırlıklarını yapmış ve çalışmalarına başlamıştır. Birliğimiz kadrosunda yer alan Ziraat Mühendisimiz, Veteriner Hekimlerimiz ve Suni Tohumlama Teknikerlerimiz üreticilerimizin yaşamakta olduğu sorunların çözümü hakkında işletme ziyaretleri gerçekleştirilerek çalışmalarını sürdürmektedir.

“Geleceğin İçin Üret Türkiye…”