Et Kesim ve Satış Faaliyetlerimiz

Birliğimiz et satışına başladığımız 11 Ekim 2018 tarihinden bugüne kadar 20 tonun üzerinde karkas eti işleyerek satışını gerçekleştirmiştir.

Kesimi yapılacak hayvanlar bölgemizdeki üreticilerin yetiştirdikleri erkek sığırlardan Birlik veterinerimiz tarafından seçilmektedir. Kesime başladığımız tarihten itibaren üreticilerimize kesilen hayvanlarının 1 kg. karkas ağırlığı için 31 TL. ödenmektedir.

Kesimlerimiz Birlik veterinerimizin kontrolünde Suluova Et Üreticileri Birliği Mezbahanesi'nde yaptırılmaktadır. Kesimi yapılan hayvanların karkasları mezbahanede iken etiketlenerek et işleme tesislerine götürülmektedir.

Karkaslar et işleme tesislerinde Birlik veterinerimiz ve tesis veterineri kontrolünde sınıflandırılarak işlenmektedir. Toptan satışı yapılacak etler önce -40°C'de şoklanarak -20°C'de muhafaza edilmekte ve -20°C'lik taşıma araçları ile müşterilere gönderilmektedir. Perakende satışı yapılacak etler ise paketlendikten sonra 4°C'de muhafaza edilerek Birliğimize ait 4°C'lik araçla taşınarak satış noktalarımıza gönderilmektedir.