KIRSAL KESİMDE KADINLARIN GIDA ÜRETİMİNDEKİ ROLÜNÜN ARTTIRILMASI EĞİTİMİ

Birliğimiz peynir, sucuk, turşu vb. ürünlerin aile tipi işletmelerde üretimine yönelik kurslar düzenlemeyi planlamaktadır. Bu kurslarda öncelik gençlerimize, özellikle de genç kadınlarımıza verilecektir.

Kurs programları, üniversite, özel sektör ve kamu kuruluşlarının iş birliğiyle gerçekleştirilecektir. Katılımcıların, ulaşım ve konaklamalarına katkıda bulunulacaktır. Ayrıca katılımcıların ilgilendikleri üretimi alanının tüm aşamalarında yer almaları sağlanacak ve üretecekleri ürünlerden uygun bulunanlar, katılımcıların da istemeleri halinde, Amesia Gıda tarafından da piyasaya sunulabilecektir. Buna ek olarak katılımcılardan başarılı olanların üretim sertifikası almaları sağlanacaktır.

Kurs programlarına katılabilmek için öncelikle aşağıdaki anketi doldurmanız gerekmektedir. Ardından oluşacak talebe göre kurs programları hazırlanacaktır.

Anketimizi doldurarak kurs programlarına katılmanızı bekliyoruz.

Aday Belirleme Anketi

Oryantasyon Eğitimi Tamamlandı

Kursiyerler 03.04.2024 tarihinde belgelendirilmiştir.

Amasya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği olarak, üyelerimizin bilgi ve becerilerini geliştirmek ve sektörel rekabetçiliği artırmak için Halk eğitim başta olmak üzere konusunda uzman kişi veya kuruluşlardan faydalanarak çeşitli eğitim programları düzenlemekteyiz. Ancak, bu eğitimlerin sürdürülebilirliği ve kapsayıcılığı açısından kendi eğitimcilerimizi yetiştirerek üreticilerimize en doğru bilgiyi ulaştırmayı hedefliyoruz.

Birliğimiz çalışanlarından 33 kişi uzman olduğu alanda eğitim verebilmesi için, Halk Eğitim Müdürlüğünden oryantasyon eğitimi alarak sertifikalandırma aşamasını tamamlamıştır. Oryantasyon eğitimi; eğitim teknikleri, pedagoji prensipleri, yetişkin eğitimi metotları ve belgelendirme süreçleri gibi konularda kapsamlı bir bilgi sağlamaktadır. Bu eğitim, birlik çalışanlarının eğitimci kimliklerini oluşturmalarına ve eğitim materyallerini etkili bir şekilde hazırlamalarına yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

Hazırlanan eğitim materyalleriyle birlik çalışanları, üye üreticilerimize ve çocuklarına yönelik çeşitli eğitimleri 17 Nisan 2024 itibariyle hazırlamış ve sunulmuştur. Bu eğitimler ilk aşamada, tarım makineleri kullanımı, organik tarım yöntemleri, gıda üretim yöntemleri, pazarlama stratejileri gibi konulardır. Eğitimlerin düzenlenmesi ve uygulanması sürecinde, Halk Eğitim kurumlarından, Üniversitelerin çeşitli bilim dallarından destek alınarak belgelendirme süreci iş birliği içinde yürütülmüştür.

Kendi eğitimcilerimizi yetiştirerek aynı zamanda Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile üyelerimize bilgiler sunarak, birlik içinde bilgi ve beceri paylaşımını artırabilir, sektörel kalkınmaya katkı sağlayabiliriz. Bu süreç, birlik çalışanlarının yetkinliklerini artırırken aynı zamanda birlik üyelerimizin ve çocuklarının ’da üretim yaptığı alanda eğitim almaları sonrasında konusuna ait sertifikasyon belgelerini de almışlardır.

Bu sayede, tarım ve hayvancılık sektöründe kaliteli bir insan kaynağı yetiştirmek ve sektörün sürdürülebilirliğini sağlamaya katkı vermek mümkün olacaktır.

GELECEĞİN İÇİN ÜRET TÜRKİYE

Katılımcılar

Hanife AKKUŞ - Sağlık Yönetimi
Didem ARKÖSE - İktisat
Funda OYAN - Muhasebe ve Denetim
Edanur ŞEKER - Genetik ve Biyomühendislik
Hilal BAL - Ziraat Mühendisi
Yahya Erdem KÜTÜKÇÜ - Gastronomi
Onur TUZ - Elektrik Elektronik
Ali İNAL - Elektrik İşleri
Büşra SARIKAYA - Medikal Cihazlar
Tütcan YÜĞÜT - Ekonometri
Ozan ŞAHİN - Ziraat Mühendisi
Medine Gülen SAKA - Tıbbi Aromatik Bitkiler
Deniz Buse YİVLİ - Yiyecek İçecek İşletmeleri
Kudret AYDIN - Gıda Mühendisi
Fatmanur ÇOLAK - Çocuk Gelişimi
Tunahan ALTUNDAĞ - Makine Bakım Onarım
Melisa TÜRKOĞLU - Bankaclık ve Finans
Esra Tennur ERDEN - Sosyal Hizmetler
Gönül YÜKSEL - Gıda Teknikeri
Sinem Nur DEMİR - Gıda Teknikeri
Güray OCAK - Makine Teknikeri
Yakup PEHLİVAN - Motorlu Araçlar Teknolojisi
Abdülkadir ÇELİK - Yazılım Geliştirici
Oğuzhan ÇELİK - Yazılım Geliştirici
Okan OYAN - Veteriner Hekim
Suat KIRIŞ - Veteriner Hekim
Gamze DİLLİ - Çocuk Gelişimi
Emrah YILDIRIM - Makine Bakım Onarım
Eren DEMİR - Harita
Selma KUŞCU - Aile ve Tüketici Bilimleri
Sevcan ŞAHİN - Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri

Tereyağ Üretimi ve Üretimde Hijyen Eğitimi

Amasya DSYB olarak, 17.04.2024 tarihinde "Tereyağı Yapımı ve Üretimde Hijyen Eğitimi" adlı ilk eğitimimizi gerçekleştirdik. Eğitimin ilk konusu olan “Personel Hijyen”, Amesia Gıda bünyesinde görev alan Gıda Mühendisimiz Kudret AYDIN tarafından üretici kadınlarımıza verildi.

Projemizin ilk eğitimine, Merzifon Kaymakamı Sn. Ali GÜLDOĞAN, Amasya İl Tarım ve Orman Müdürü Sn. Gürol ÇETİN, Merzifon İlçe Tarım ve Orman Müdürü Sn. Atila ÖZLÜK, Merzifon Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sn. Zeynel SÖZEN, Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcıları Sn. Selçuk AKIN, Sn. Behzat SATAR, Bakraç Süt ve Süt Ürünleri Fabrika Müdürü Sn. Ünal METE ve Birlik Başkanımız Güner ASLAN katılım sağladı.