Silaj Satışlarımız Devam Ediyor

Amasya DSYB olarak üreticilerimizin kaba yem ihtiyacını karşılamak amacıyla 2023 yılı mısır hasat sezonunda paketlenen mısır silajlarımızın satışına devam edilmektedir.

Bölgemizde yürütmüş olduğumuz Sözleşmeli Mısır Ekim Projemiz ile elde edilen silajlık mısırlar, birliğimizin Tarım Makine Parkı’nda bulunan silaj paketleme makineleri ile paketlenerek üreticilerimizin yıl boyunca kaba yem ihtiyaçlarını sağlamak amacıyla muhafaza edilmektedir.

Ortalama ağırlıkları 800-850 kg ağırlığında olan paketlerin yükleme işlemi Birliğimiz araçları ile yapılmaktadır. Düzenli şekilde kalibrasyonu yapılan kantarda tartımları yapılan mısır silajları üye üreticilerimizin talebi doğrultusunda işletmelerine sevk edilmekte ve paketlerin indirme hizmeti de Birliğimiz tarafından verilmektedir.

Amacımız; Kaba yem üretimini artırmak, Bölgemizde yaşanan kaba yemdeki üretim ve pazarlanma sorunlarının çözülmesine katkı sağlamak, Üreticilerimizin ihtiyacı olan kaba yemi Silaj Paketleme ve Makina Parkı Tesisimizde yıl boyunca bulundurmak, Yetiştirdiğimiz hayvanların ekonomik şekilde beslenebilmesi için vazgeçilmez olan kaba yem çeşitlerini en uygun fiyattan sağlayarak et ve süt üretiminin arttırılmasına katkı sağlamaktır.

“Geleceğin İçin Üret Türkiye…”